Tant el text com les fotos que surten al blog hi són per fer broma. Si qualsevol persona, tant física com jurídica, de les mencionades vol que tregui el seu nom i/o imatge tan sols ha de dir-m'ho. Moltes gràcies.

dimecres, 3 d’agost del 2011

"La destructora de blogs" arriba al cinema!




ARGUMENT:

Havent assistit a una sèrie de cursets especialitzats organitzats per la Interpol a Lió, cinc policies, membres de diferents delegacions i que han coincidit en diverses comissions de treball, decideixen donar-se uns dies de vacances a Barcelona. Després de dues jornades de fer el turista es troben amb un dia plujós en extrem i, per distreure’s, passen les hores a l’hotel explicant-se alguns dels casos més curiosos amb els que s’han trobat al llarg de la seva vida professional. Són Manami Hasegawa, del Japó; Inger Ekstrand, de Suècia; Pierre Christopher Tremblay de Canadà; Jonah Campbell del Regne Unit i Albert Roig, dels Mossos d’Esquadra de Catalunya.

De totes les històries, la del català és la que els deixa més sorpresos: aquest és el cas de la Destructora de Blogs, una dona de poc més de quaranta anys, infermera d’una clínica dental, que, obsessionada amb el món dels blogs i amb les persones que els escriuen, es va convertir en una de les més hàbils hackers del moment, creant primer una sèrie de malentesos entre els companys, portant més tard el desconcert i la confusió a la xarxa i, finalment, quan els escriptors de blogs van començar a sentir-se observats en la seva vida real, el pànic. La difícil investigació dels fets és l’argument base de la pel·lícula.


REPARTIMENT PER ORDRE D'APARICIÓ:


Tot i que alguns dels personatges apareix tan sols en una o dues ocasions, aquest és el repartiment al complert.



Sean Ben és Jonah Campbell, policia anglès, el més veterà del grup dels cinc policies i el qui té la idea d'explicar-se els casos més interessants.





Gwyneth Paltrow interpreta la bellíssima policia sueca Inger Ekstrand, gran aficionada al punt de mitja per relaxar-se quan està investigant casos especialment complicats.





Albert Roig, mosso d'esquadra a la vida real, s'interpreta a sí mateix en aquest paper. Ell barceloní de naixement i residència, fa una mica d'amfitrió dels seus companys.





Miki Nakatani interpreta el difícil paper de Manami Hasegawa, una jove policia japonesa que, tot i de natural introvertida i desconfiada, accepta de bon grat la companyia de tot el grup.




Jonny Lee Miller interpreta el policia quebequès, tímid i molt intel·ligent, Pierre Christopher Tremblay.





Helena Bonham Carter és Raquel Obrador, de 42 anys, infermera de la Clínica Dental Labodent-Plus, obsessionada de forma malaltissa amb el món dels blogs. El seu es diu "La llum del far" i parla de temes variats sempre d'un punt de vista molt personal.




Hugh Laurie és el Doctor Miquel Maspons, dentista i propietari de la Clínica Labodent-Plus.






Billy Boyd és el Doctor Carles Oñate, dentista de la Clínica Labodent-Plus. Molt poc sociable.






Fiona Shaw, interpreta Irene Robles, higienista dental de la Clínica Labodent-Plus. Intenta ser una persona propera a Raquel, però mai arriben a ser amigues.





Angela Lansbury interpreta a Margaret Robson, dona anglesa, resident a Sant Cugat des de fa molts anys i pacient de la mencionada Clínica Dental. Àvia d'Enric Peiró, blogaire molt jovenet.



Hero Fiennes Tiffin és Enric Peiró, blogaire de 13 anys, net de Margaret Robson, escriu "El Penalti" Blog esportiu bàsicament de futbol i del Barça. Tot i ser tan jove, participa activament en algunes de les iniciatives de la xarxa blogger.



Geraldine Somerville interpreta a Anna Abellán, 42 anys, bibliotecària a mitja jornada, casada i mare de tres nenes de 10, 8 i 5 anys. El seu blog "Tot hi cap" fa honor al títol. Explica anècdotes de la feina, de les seves filles, fa ressenyes literàries o posa una recepta de croquetes. És molt popular.



Harry Lloyd és Jordi Puigmajor, 24 anys i recent llicenciat en Filologia catalana té un blog de ressenya literària "Llibres que recordaré i llibres que oblidaré".





Hayley Atwell interpreta a la bloguera coneguda com a Estel. Té 28 anys, treballa a una agència de viatges i té un blog de fotografia preciós anomenat “Instants per guardar”.



Helen McCrory és Carme Andrés, te 46 anys. Ella i el seu marit regenten una caseta de turisme rural. El seu blog és de cuina casolana i es diu “Fent xup xup”. Tres cops l’any convoca un petit concurs de receptes i el premi és un cap de setmana a la seva casa rural. Això ha donat gran popularitat al seu blog.


Freddie Stroma és Mangaka, té 23 anys i dibuixa els seus propis comics manga. Cada quinze dies, puntualment (excepte el mes d'agost) des de fa més de tres anys, al seu blog Yomikiri, apareix una nova historia.




Hugo Weaving interpreta a Ramon Parets informàtic menorquí, 44 anys. Porta el blog "Has provat de reiniciar-lo?" sobre el món d'Internet, trucs, plantilles, gadgets pels blogs, consells tècnics, novetats informàtiques, etc.



Imelda Staunton és Josefina Basté. Quan va celebrar el seu cinquantè aniversari els seus fills li van regalar un blog. Fins llavors no sabia res d'informàtica. Cinc anys després, el seu blog "El blog de la Josefina" és un dels més visitats de la xarxa en català. Parla de tot i té un especial èxit pels seus tutorials de manualitats, receptes de cuina fàcil i petits contes.


Jason Isaacs és Agustí, té un taller mecànic, 48 anys i dos blogs, un especialitzat en els Beatles, que s’anomena “Here comes the sun” i un altre de fotos curioses que fa per la ciutat que es diu "Si no ho veig, no ho crec".




Jennifer Ehle interpreta a Noèlia. Té 37 anys i és contable. Viu a Castelló. El seu blog es diu “T’hi apuntes?” i es dedica a proposar diferents tipus de jocs, petits reptes, enigmes, etc. Un cop al mes fa “El súper joc” amb un premi real que normalment és un llibre.



Jim Broadbent interpreta a Josep Aguiló, catedràtic d’història jubilat que té dos blogs a la xarxa: “Pizzicato” de música clàssica i “Us ho explico?” on tracta de forma molt amena i interessant curiositats històriques, petites biografies, etc.



Julie Walters en el paper de Maria Aliaga, professora d’institut amb molts anys d’experiència té un blog de ressenya literària “Parlem de llibres” a través del que també convida als altres blogaires a escriure contes curts sobre temes que proposa.



Kelly Macdonald interpreta a la blogaire coneguda com a Somni, té un blog on escriu pensaments i reflexions titulat “Tot allò que somio quan no dormo”. Té 33 anys i escriu des d’un petit poble de muntanya que mai diu on és.


Maisie Williams en el paper de Laia Domingo que, als seus catorze anys és una petita geni informàtica. Porta ella sola el blog del seu Institut, el Josep Guardiola, de Manresa i té el seu blog personal “Ei, sóc aquí!”. Participa a gairebé tot el que es fa a la xarxa i ella també fa un munt de propostes.


Mark Addy és Toni, autor del blog “Doctor, no sé què em passa” de reflexions personals, a vegades amb un toc d’humor, altres amb gran profunditat. És molt popular a la xarxa. Té 39 anys, està feliçment casat i és pare de dos nens.




Rachel Hurd-Wood és Sílvia Domínguez, de 19 anys, té un preciós blog de poesia, "Lletres sobre el paper", però que actualitza molt de tard en tard. Viu a Escòcia, amb els avis materns. Blogaire molt poc activa.



Matthew Goode, en el paper de Pere Armengol, el seu blog "Traient punta" parla de política, dóna la seva opinió sobre l'actualitat i també participa en iniciatives proposades per altres blogs. Té 31 anys, viu a València, ha estudiat periodisme però treballa a una Assesoria Laboral.



Callum Blue interpreta a Eric Magnieto, un personatge bastant desagradable, té 35 anys i un blog de temàtica variada que es diu “Visions diverses” però molta gent pensa que en té d’altres amb noms diferents.




David Mitchell és David Vives, 34 anys, el seu blog “La bandera a quadres” està especialitzat en el món del motor: cotxes i motos. Si pot va a veure curses en directe i en fa els propis reportatges.



Carey Mulligan interpreta Esther Rius, de 22 anys. Els seus pares tenen una llibreria a Terrassa on ella treballa. Al seu blog “La noia de la llibreria” parla de novetats editorials, presentacions, fa ressenyes i coneix especialment el món de la literatura juvenil.



Shirley Henderson és Aurora Mallorquí, 47 anys, escriptora que acaba de publicar la seva tercera novel·la històrica. Va començar el seu blog “Quina taula més caòtica!” ja fa sis anys, mentre escrivia el primer dels seus llibres, i diu que la xarxa li porta sort.




Alan Rickman és Rafael Duch, metge psiquiatre. Acaba de fer els seixanta i té dos blogs: un especialitzat en cinema i televisió amb el nom “Comença la sessió” i un altre de música rock, "Jo sóc el bateria".




Rachel Weistz és Marta Civit, dona de Rafael Duch, 41 anys, treballa a una editorial. No té blog propi però si un perfil registrat que permet deixar comentaris als altres.





Natalia Gastiain Tena Interpreta Arantxa, de 25 anys, al seu blog, “A cor obert” escriu poemes, petits relats, reflexions... Li estan fent una ortodòncia a la Clínica Labodent-Plus, però ella no sap que la Raquel treballa allí.




Matthew Lewis interpreta a JoaquimFCB, el blogger més expert en el món dels esports. Entén de tot i els seus anàlisis són seriosos i molt ben fets. Té 21 anys, estudia Medicina a la Facultat de Reus i el seu blog es diu "En un momento dado".



Charity Wakefield és Anna Fernández, bloguera de 31 anys és veterinària i té un blog sobre animals “La fera ferotge” amb un divertit apartat on explica anècdotes de la seva feina.




Joseph Mawle interpreta Joan Marín, 37 anys ex futbolista professional a un club de segona divisió té un blog de fotografia que es diu “Punt de vista”. És bastant introvertit, comenta pocs blogs però molt fidelment.




Kate Dickie és Victòria Marzo, té 38 anys i un blog de manualitats que es diu "El bagul dels meus tresors" és molt simpàtica i mostra un apreci especial per Joan Marín.





Gerard Butler, és Miquel Volta, té 41 anys i en fa gairebé 10 que viu a Nova York. Al seu blog "Un català a la Cinquena Avinguda" toca temes molt variats entre els que destaca l'actualitat.

26 comentaris:

  1. I no hi havia un paperet per a un gavinot com jo?

    ResponElimina
  2. JPMERCH.- I tant que sí!! Sortiràs en un primer pla al començament, després faràs una revolada quan els policies passegen per Barcelona i la Gwyneth Paltrow dirà "Mireu quina preciositat de gavina" i ja està, que després gairebé tota la resta de la pel·li es desenvolupa en escenaris interiors :-DD

    ResponElimina
  3. Ehem... jo esperaré a veure passar una "estel" fugaç.... sospir....

    ResponElimina
  4. PORQUET.- T'agrada l'actriu que fa d'ESTEL? Vols venir al rodatge i te la presento? :-)

    ResponElimina
  5. Espera que ja m'estic posant desodorant i fent la manicura... clar que amb aquests peus de ministre no sé si me'n sortiré gaire...

    És bona nena? De bona família? Guanya força "quartos"?

    ResponElimina
  6. PORQUET.- Jo creia que t'havies enamorat de la seva mirada dolça, de la seva timidesa, del seu art que plasma amb tant de sentiment en les fotografies... creia que volies protagonitzar amb ella un casament a dalt de la muntanya i sortir tots dos a captar bellíssims paisatges... I em preguntes si guanya força "quartos"? Porqueeeeeet!!

    ResponElimina
  7. Caram, caram, això pinta molt bé! Jo crec que serà un èxit. Ara que, qualsevol semblança amb la realitat, és pura coincidència, no? No t'hauràs inspirat amb ningú dels blogs per fer els treus personatges, oi? No, no, això tu mai no ho faries.

    Bromes a part, m'agraden les descripcions dels diferents blogaires ficticis, contemples tots els perfils!

    ResponElimina
  8. XEXU.- M'ho he passat pipa fent-ho... Buscant que hi hagués bloggers de moltes edats, diferents tipus de blogs, gent més maca, gent més normal... I pensar els noms dels blogs, costa!! :-D
    A més que -per caprici meu, per fer-ho més difícil- només volia actors britànics... N'he agafat de Harry Potter, del Senyor dels Anells, de Guerra de Trons... així tothom content :-)
    La meva intenció ha estat no inspirar-me en blogaires reals, ara bé, el subconscient a vegades traeix hehehe
    Per cert... has reconegut a tres dels policies? ;-)

    ResponElimina
  9. Un repartiment impressionant! Però potser sí que haguessis hagut de coalr algún personatge real!

    ResponElimina
  10. SM.- He estat a punt de colar una foto meva entremig!! hahaha De veritat!! Però he pensat que no calia espatllar l'efecte global ;-))

    ResponElimina
  11. Serà un èxit segur. L'argument és molt bo i agrada molt (la prova és que la novel·la va ser un best-seller) i el repartiment és fantàstic, els actors estan molt ben triats i n'hi ha que fins i tot han demostrat la seva vàlua interpretativa anteriorment, per exemple l'Albert Roig que em sona d'haver-lo vist en algun altre lloc. :-))

    Per cert, potser de vegades repartit en més d'un dels perfils blogaires, però a mi si que m'ha semblat reconèixer algun personatge real (més o menys). ;-D

    ResponElimina
  12. Només puc dir una cosa: Mare de Déu, Senyor!! :))

    ResponElimina
  13. Quina currada Assumpta. He rigut molt llegint els perfil personatges i els noms dels blogs. Estic esperant la película amb candeletes

    ResponElimina
  14. Assumpta la de dalt sóc jo. Hi havia obert el perfill del meu germà i no ho he vist fins que no havia publicat

    ResponElimina
  15. McABEU.- Hehehe ja sabia jo que tu reconeixeries l'Albert Roig ;-) I no hi ha cap més "poli" que et resulti lleugerament familiar?
    De veritat creus haver reconegut gent? Mira que vaig anar amb compte, clar... però els temes dels blogs i tot per força han de recordar-nos algú :-)


    JOSEP LLUÍS.- Hahaha si tu m'has ajudat a triar alguns noms de blogs i tot!! El que no sabies era com quedaria "l'efecte final" ;-))


    MIREIA.- Hehehe a mi això m'ha passat alguna vegada amb el perfil d'en JOSEP LLUÍS i quan ho veig penso "Ostres!!" :-P
    Ha estat molt divertit preparar-ho i si t'ha fet riure estic molt contenta perquè aquesta era la idea :-DD

    ResponElimina
  16. Coincideixo amb el comentari d'en Josep Lluís però ja que hi estem posats afegeixo la meva opinió sobre els actors...

    Boníssima elecció la de Sean Bean. El pobre s'havia quedat "encasillat" entre Senyor dels Anells i Game Of Thrones. Gràcies a La destructora ampliarà el seu ventall de possibilitats.

    També m'agraden molt Hugh Laurie, Hugo Weaving, Allan Rickman, Maise Williams i Billy Boyd. El perfil de cadascun és impagable, sobretot la descripció dels diferents blogs.

    ResponElimina
  17. MBOSCH.- Et sóc ben sincera si et dic que esperava amb il·lusió si entraves a comentar aquest post... Sé que entens bastant de cinema i que recordes actors, directors, etc. i em feia gràcia veure si trobaves encertat el repartiment, així que ara estic molt contenta!! :-))
    En JOSEP LLUÍS ja em coneix bé hehehe que són moooolts anys junts entre nuvis i casats ;-))
    Ja t'avanço que en SEAN BEAN tindrà un Òscar al millor actor secundari per aquesta pel·li hehehe

    ResponElimina
  18. Mare meva, Assumpta, quina feinada. Només t'ha faltat posar un link a cada blog, hehe...

    ResponElimina
  19. Ostres! Que xulo que et queda, Assumpta, quina feinada i que divertits els teus blocaires de ficció!

    ResponElimina
  20. Amb aquest repartiment, la cinta serà tot just una primera part d'una llarga sèrie. El públic en voldrà més, i la saga Bond completa serà una breu tarda de crispetes comparada amb "La destructora".

    ResponElimina
  21. I tant que he reconegut els policies. Parles dels teus relats anteriors, oi? Home, aquests relats de novel·la negre teus perduren en la memòria! Al final hauràs d'anar a pel llibre de veritat!

    ResponElimina
  22. Veig que per tu no existeix aquella paraula que es diu"dificultat". Imaginació a dojo, simpatia desbordant, feina a cabassos.... Assumpta, ets una crac! Tu sí que tindries el paper protagonista en una pel·lícula! I com lluiries!!!! Ens faries ombra a tots!
    Petons

    ResponElimina
  23. jajajajaja, estàs com un llum!!! Boníssim! m'ha semblat boníssim!!! Quina inventiva que tens!!! No tinc paraules!

    ResponElimina
  24. Hi ha rumors que diuen que originàriament el paper d'en Sean Ben era per en Robert de Niro. Ja s'entresentirà després quant vegi qui guanya l'Oscar al millor actor secundari...

    ResponElimina
  25. HAHAHAHA!!!!! El comentari més curt i també més explícit: "Només puc dir una cosa: Mare de Déu Senyor!", d'un tal Josep Lluís. Que bo!!!

    Una abraçada! (Ja faig vacances!!!)

    ResponElimina

Parla ara o calla per sempre